علائم دیابت در زنان

بیماری دیابت  طبق آمار سازمان جهانی بهداشت به قدری همه گیر شده است که نمی توان بین میزان شیوع آن در مردان و زنان، تفاوت خیلی خاصی قائل بود. اما به طور معمول، ابتلا دیابت در زنان می تواند عوارض پایدارتری در آینده ایجاد کند. بیماری دیابت نوع 1 و 2 در خانم ها و آقایان، عوارض مختلفی برای اندام ها پدید می آورد.

به طور معمول، خانم های خانه دار، در صورتی که فعالیت و ورزش روزانه نداشته باشند و از طرفی هم اشتهای خوبی در خوردن شیرینی و شکلات و قندهای ساده داشته باشند، ریسک ابتلا دیابت در خورد بالا می برند. آقایانی هم که همین رفتار را در 24 ساعت دارند، ریسک بالایی برای ابتلا دارند.

علائم دیابت در زنان و مردان، تقریبا یکسان است و مشکلاتی که برای قلب و عروق و کلیه پیش می آید، در هر دو وجود دارد. اما برخی از علائم در بین خانم ها و آقایان مشترک نیست.


دیابت بارداری چیست؟

خانم هایی که بارداری را تجربه می کنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند. این بیماری در خانم های باردار، فرصت جولان دادن بیشتری به نسبت یک فرد عادی دارد. بدن و شرایط یک خانم باردار، از هر نظر آماده است تا ابتلا به دیابت را تجربه کند. در برخی هم این اتفاق رخ نمی دهد. به هر حال، هر خانم بارداری ممکن است تا مرز دیابت بارداری برود و مبتلا هم نشود. اما برخی واقعا مستعد گرفتن این بیماری هستند.

در دوران بارداری، خانم ها به خوردن انواع مواد غذایی روی می آورند. اگر در این دوران طبع آن ها به سمتی پیش برود که احساس نیاز به چیزهای شیرین پیدا کنند، کارشان خیلی سخت خواهد شد. زیرا فعالیت های یک زن باردار، معمولا کم بوده و باید به اندازه خود و بچه ( هر دو ) غذا مصرف کند. این کار می تواند او را به سمت بیماری دیابت سوق دهد. علائم دیابت در زنان باردار و دوران حاملگی مانند علائم دیابت در افراد عادی است. برخی از این علائم شامل موارد زیر هستند:

1.        تشنگی

2.        تکرر ادرار

3.        تاری دید

4.        حالت تهوع و استفراغ کردن که البته در مواردی می تواند طبیعی باشد .اما یکی از علائم قند خون بالا نیز، می باشد.

5.        کاهش وزن با وجود اشتهای بسیار زیاد

6.        عفونت پوستی و بدن

دلایل به وجود آمدن دیابت در زنان باردار

اگر نگاهی به علائم دیابت در زنان باردار بیندازید، متوجه خواهید شد که این علائم، ارتباط بسیار نزدیکی با خوراک و اعصاب آن ها دارد. اگر از نیاز جنین به غذا صرفنظر کنیم، هر خانم باردار، نیاز به مصرف غذا و رعایت رژیم خود مانند روزهایی است که باردار نبوده است. اما در زمان بارداری به دلیل عدم تحرک کافی و ایجاد تغییرات هورمونی، خانم های باردار، غذای بیشتری مصرف می کنند. همین اتفاق می تواند متوسط قند خون آن ها را بالا ببرد. از طرفی، اگر خانم باردار با استرس و اعصابی بهم ریخته مواجه شود، دچار پرخوری عصبی خواهد شد. دلیل اصلی به وجود آمدن دیابت در زنان باردار که به دیابت بارداری معروف است، همین مورد می باشد.


 نقش تغذیه در دوران درمان دیابت

اگر بگوییم بیماری دیابت و علائم آن در خانم ها و آقایان یا حتی کودکان فقط به اعصاب یا وراثت مربوط است و نقش تغذیه را نادیده بگیریم، مرتکب خطای بزرگی شده ایم. از طرفی اگر این موارد را هم نادیده بگیریم، باز هم دچار یک خطا شده ایم. تمام این ها در کنار هم می توانند علائم دیابت در زنان و مردان را تشدید کرده و آن ها را به دیابت مبتلا کند.

خانم هایی که علاقه زیادی به خوردن شیرینی جات دارند، باید همیشه این نکته را مد نظر قرار دهند که امکان دارد با بیماری دیابت مواجه شوند. دیابت نوع 2، شایع ترین نوع دیابت در بین افراد است. البته این روز ها در بازار انواع محصولات بدون قند به فروش می رسد که  افراد دیابتی هم میتوانند از آن ها استفاده کنند مثل حبه های بدون قند، مربا های بدون قند؛ پودر ژله بدون قند و انواع مختلف محصولات که میتوانید از سایت های مثل فروشگاه محصولات بدون قند عطارلند تهیه کنید.

در صورتی که بتوان همراه با شیرینی، فعالیت بدنی را بیشتر کرد و در کنار هر چیزی که خورده می شود، مسهل آن نیز میل گردد، امکان بسیار کمی وجود دارد که شخص دچار دیابت شود. اما متاسفانه اکثرا این مورد را رعایت نکرده و سر انجام به دیابت مبتلا می شوند. از جمله موارد پر مصرف و دارای قند بالا نوشابه ها هستند که میتوان  از نوشابه های بدون قند استفاده کرد اما توجه داشته باشید برخی نوشابه های بدون قند از اسپارتام برای شیرین کننده استفاده کرده اند که مقدار بالای مصرف اسپارتام نیز مناسب نیست. و بهتر است از نوشابه های بدون قند که با استویا شیرین شده اند و هیچ گونه مشکلی ندارند استفاده کنند نوشابه های بی لو فیت  با استویا شیرین شده اند که می توانید آن ها را از فروشگاه محصولات بدون قند عطارلند تهیه کنید.

مواد غذایی ممنوعه در بیماری دیابت در زنان

دیابت در زنان، بیماری شایعی است و میزان مبتلایان به این بیماری در بین خانم های میانسال و مسن، بیشتر از جوان ها است. همان طور که گفته شد، نقش تغذیه در پیشگیری و درمان این بیماری، بسیار پر رنگ است. برخی از مواد غذایی برای این افراد ممنوع است و یا باید به میزان بسیار کم، خورده شود.

برای مثال می توان انواع قند و شکر، آب میوه های صنعتی و بازاری، شیرینی، کیک و کلوچه، پفک و تنقلاتی از این دست را جزء مواد غذایی ممنوعه دانست. اما سایر مواد غذایی مانند نان و برنج و ماکارونی و . . . باید به اندازه بسیار کم مصرف شوند. حتی در صورتی که پزشک تشخیص دهد همین موارد هم نباید مصرف شوند، مصرف کم آن ها نیز می تواند مضر باشد.

و کلام آخر اینکه، علائم دیابت در زنان می تواند گاهی کاملا اختصاصی باشد و با علائم آن در آقایان، متفاوت ظاهر شود. برای مثال می توان عفونت های مکرر ادراری، واژن و مشکلات و خارش های پوستی را مثال زد. به راحتی می توان با رعایت موارد جزئی در خورد و خوراک، این بیماری را کنترل کرد. خرید محصولات بدون قند از فروشگاه محصولات بدون قند عطارلند می تواند یک راه حل مناسب در این زمینه باشد.

در ادامه برخی لینک های مفید برای شما قرار داده شده است.

خرید محصولات بدون قند

خرید حبه بدون قند

خرید پودر شیرین کننده بدون قند

مقالات رژیم غذایی بدون قند

اینستاگرام عطارلند                                      لینکدین عطارلند                                   آپارات عطارلند