مربای بدون قند چطور شیرین می شود؟

مرباهای رژیمی

یکی از لذیذ ترین مواد غذایی که افراد چاق و دیابتی هرگز از خوردن آن نمی گذرند، مربای بدن قند می باشد.

این ماده ی مغذی، بسیار انرژی بخش بوده و در وعده ی صبحانه یا همراه با چای در میان وعده خورده می شود. افرادی که به خاطر اضافه وزن یا دیابت مجبورند از مرباهای بدون قند مصرف کنند، همیشه این نگرانی را دارند که مبادا مربای خریداری شده، حاوی قند مصنوعی مضر و یا قندی باشد که دیابت و چاقی را در آن ها بیشتر کند.

افراد دیابتی نباید مربا مصرف کنند. قند و شکری که در تهیه ی مربای معمولی استفاده می شود، فوق العاده بالاست. این قند می تواند در کسری از دقیقه، فشار و میزان قند خون را بالا ببرد. قند و شکری که در تهیه ی مربای عادی استفاده می شود، از قندهای تصفیه شده می باشد. این افراد باید مرباهای بدون قند استفاده کنند. اما این مرباها، چگونه و به چه طریقی شیرین می شوند؟ آیا می توان همه ی مرباهای بدون قند را مصرف کرد؟ در ادامه به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

شیرین کردن مربا

شیرین کردن مربا، به دو صورت امکان پذیر می باشد:

استفاده از قند و شکر مصنوعی در روند تولید:

شیرین کننده رژیمی

قند و شکرهای مصنوعی مجاز، مثل ساکرولوز، ایزومالت، اسپارتام و تعداد محدود دیگری که مورد تایید سازمان غذا و دارو می باشد، از این دسته می باشند. می توان با اضافه کردن این مواد به ترکیب مربا، آن را شیرین کرد. البته استفاده از این شیرین کننده های مصنوعی اگر به تنهایی و بدون دیگر شیرین کننده های طبیعی باشد، برای دیابتی ها مناسب خواهد بود. در غیر این صورت فرقی با مربای عادی ندارد. پس در انتخاب مربای شیرین شده ی رژیمی هم، باید دقت کرد.

استفاده از عسل، شیره و پودر شیرین کننده ی طبیعی و رژیمی:

برخی از انواع مرباهای بدون قند، با شیرین کننده های طبیعی مانند عسل یا شیره ی میوه ها، شیرین می شوند. قند میوه در بدن افراد دیابتی، دیرتر از سایر قندها جذب می ود و می تواند گزینه ی خوبی برای دیابتی ها باشد. اما باز هم باید در مصرف آن، دقت شود. علاوه بر شیرین کننده های طبیعی، می توان از پودرهای شیرین کننده که حاصل گیاهان شیرین می باشد هم استفاده کرد. برای مثال گیاه استویا، عصاره ی میوه مانک یا زایلیتول و انواع شیرین کننده های طبیعی دیگر. این قندها با منشاء گیاهی و طبیعی می باشند. 

مزایای مرباهای بدون قند و رژیمی

استفاده از محصولات شیرین مثل مربا، بسیار لذت بخش و انرژی آفرین می باشد. افرادی که به واسطه ی بیماری یا رژیم غذایی از خوردن مربای طبیعی محروم هستند، باید از نوع رژیمی و بدون قند آن، استفاده کنند. خوردن مرباهای بدون قند هم خالی از لطف نیست و مزایایی می تواند داشته باشد. در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

مزایای مرباهای بدون قند

  • مرباهای بدون قند، مثل مربای قند دار، دارای انرژی هستند.
  • خوردن این مربا برای دیابتی ها مجاز است و اگر قند آن با قند های معمولی ترکیب نشده باشد، می تون به هر اندازه ای خورد ولی احتیاط مصرف دارد که در ادامه توضیح داده شده است.
  • اگر از قند مصنوعی در تولید آن استفاده شده باشد، کالری آن، تقریبا ناچیز است.
  • مرباهای بدون قند، اگر از نوع توت فرنگی و بالنگ باشند، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین c و E هستند.
  • استفاده از مربای بدون قند می تواند در رژیم لاغری موثر باشد و هوس خوردن شیرینی های دیگر را کم کند.
  • سطح قند خون با این مرباها، زیاد بالا نمی رود.
  • کالری مربای بدون قند، خیلی کم است.

مزایای مربای بدون قند بیشتر از این هاست اما به ذکر همین ها اکتفا کردیم چون مهم ترین بودند.

برای خرید آنلاین محصولات بدون قند و رژیمی  از فروشگاه محصولات ارگانیک عطارلند روی تصویر زیر کلیک کنید

محصولات بدون قند

 

موارد احتیاط مصرف مربای بدون قند

قندهای در دو دسته و گروه جای می گیرند. گروهی از قندها، تصفیه شده هستند و جذب آن ساده تر و زودتر از بقیه صورت می گیرد. گروهی از قندها هم پیچیده هستند مانند قند گیاهان که جذب آن ها دیرتر انجام می شود. شیرین کننده هایی که در مربای بدون قند استفاده می شوند، یا جزء قندهای گیاهی و کم کالری هستند، مثل گیاه استویا و یا جزء قندهای مصنوعی هستند که هیچ ربطی به قند های طبیعی ندارند. قند های مصنوعی را می توان جایگزین مناسبی برای قند و شکر طبیعی دانست. اما خوردن آن ها نیز محدودیت هایی دارد.

برخی از قندهای مصنوعی اصلا مورد تایید سازمان های غذا و دارویی در دنیا نیستند. خوردن این قند ها می تواند سبب بالا رفتن میزان قند شود یا اینکه از اساس مضر هستند و انسان را دچار بیماری های خطرناکی می کنند.

اگر مربای بدون قند با قندهای طبیعی مثل شهد یا شیره و عسل درست شده باشند، می تواند در کنترل وزن کمک کننده باشد. اما باید برای بیماران دیابتی با احتیاط مصرف شود زیرا همین عسل یا شیره، ممکن است کاملا طبیعی نباشد. برای مثال، زنبوری که به جای شهد گل، شیرینی مصنوعی که با شکر درست شده و روی گل پاشیده اند را می خورد و به عسل تبدیل می کند. خب، عسل حاصل شده، عسل طبیعی نیست و حاصل آب شکر می باشد. یا مثلا شیره ی خرمایی که در تهیه ی آن از شکر استفاده شده باشد، طبیعی نیست. حالا تصور کنید با این مواد شیرین کننده بخواهند مربای رژیمی تولید کنند. مشخص است که چنین مربایی طبیعی نیست و می تواند برای دیابت مضر باشد.

احتیاط  در مصرف مرباهای بدون شکر

اگر مربای بدون قند، حاوی شیرین کننده های مصنوعی باشد، نباید به میزان زیاد و طولانی مدت مصرف شود. ممکن است در دراز مدت ایجاد سرطان مثانه کند.

مصرف مربای بدون قند، شاید گزینه ی مناسبی برای کاهش وزن و یا دیابت باشد اما اثر آن موقتی است. در صورت مصرف زیاد می تواند دیابت نوع دو را در بدن تقویت کند. البته این مورد بیشتر در نوشابه های انرژی زا وجود دارد اما به هر حال در مورد مربا هم باید احتیاط کرد.

کلام آخر

مربای بدون قند از هر طریقی که درست شود و هر نوع شیرین کننده ای به آن اضافه شود، می تواند جایگزین مربای عادی و معمولی باشد فقط تنها نکته ی مهم این است که در انتخاب و خرید و مصرف آن خیلی باید دقت کرد.