طب سنتی ؛ بهترین راه برای پیشگیری و درمان بیماری

طب سنتی یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری و درمان بیماری ها است. بررسی های اقلیم شناسی در دنیا ۱۳ نوع اقلیم با شرایط متفاوت را شناسایی کرده است. بررسی های اقلیم شناسی نشان می دهد در ایران ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده وجود دارد.

این تنوع آب و هوایی باعث ایجاد پوشش گیاهی بسیار متنوع و غنی در ایران شده است. بر اساس پژوهش ‌های گیاه شناسی در ایران حدود ۸۰۰۰ گونه گیاهی است وجود دارد. ۲۳۰۰ نوع از آن ها خاصیت دارویی، درمانی، ادویه‌ای، عطری، آرایشی و بهداشتی دارند. برخی گیاهان خاصیت دارویی دارند. طب سنتی از این گیاهان دارویی برای پیشگیری و درمان انواع بیماری ها استفاده می کند.

طب ایرانی امروزه با نام طب سنتی شناخته می شود. بر پایه مبانی منطقی، تجربی و علمی بنا شده است. ایرانی قدمتی سه هزار ساله دارد. کتب بسیاری از دانشمندانی همچون شیخ الرئیس ابوعلی سینا، زکریای رازی و… تدوین شده است. در حال حاضر از این کتاب ها به عنوان مبنا استفاده می‌ کنند. حتی به عنوان کتب مرجع در دانشگاه ها تدریس می ‌شوند.

امروزه طب سنتی به صورت رشته دانشگاهی تدریس می شود. دانش آموختگان متخصص و مجربی در سراسر کشور در این زمینه فعالیت دارند. طب سنتی نیز مانند گذشته در میان مردم جایگاه خود را تا حدود زیادی پیدا کرده است. این مساله جای امیدواری دارد، زیرا عوارض درمان با این روش بسیار ناچیز و هزینه های کمتری را به فرد تحمیل می کند.

 

طب-سنتی-عطاری-آنلاین-عطارلند

 

طب سنتی چیست؟

طب سنتی چیست؟ ابوعلی سینا در کتاب قانون این چنین علم را تعریف می کند: طب علمی است که به وسیله آن احوال بدن شناخته می شود. از آن جهت که چیزی باعث سلامتی  می شود تا سلامتی را حفظ کند. در صورت از دست دادن آن را دوباره به بدن بازگردانند.

از این تعریف چنین استنباط می شود که وظیفه پزشک در طب سنتی حفظ سلامتی است.

تعریف شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی عبارت است از: به مجموعه ای از تمام علوم بر اساس تجربیات نظری و علمی گفته می شود. تمام اقدامات بهداشتی، رویکرد ها، اطلاعات و باور ها را شامل می شود. از آن ها برای حفظ سلامتی، پیشگیری و همچنین تشخیص بیماری ها و درمان استفاده می شود. این اطلاعات به صورت مکتوب یا گفتاری از یک نسل به نسل دیگر منتقل شده است. این اطلاعات در یک منطقه جغرافیایی قابلیت بروز شدن با حفظ چهارچوب های اساسی را دارد.

ویژگی اصلی طب سنتی یا همان طب ایرانی کلی نگری است. به عبارت دیگر برای بررسی وضعیت سلامت، پیشگیری یا درمان بیماری کلیت زندگی فرد را بررسی می کنند.

این کلیت ویژگی های زیر را شامل می شود:

  • شناخت و درمان بیماری
  • شناخت ویژگی های قسمت های مختلف بدن
  • شناخت ویژگی های روحی
  • شناخت محیط زندگی
  • سن شخص
  • شناخت جغرافیای زیستی فرد

ابتدا متخصص طب سنتی سبک زندگی و برنامه غذایی روزانه فرد را بررسی می کند. سپس اقدام به درمان بیماری می کند. شیوه درمان نیز محتاطانه است. به عبارتی ابتدا به طرف دارو درمانی تمایل ندارد. بر اساس گفته شیخ ابوعلی سینا ابتدا باید با اصلاح تغذیه بیماری را درمان کنید. در درجه بعد به طرف دارو های گیاهی با ترکیب ساده بروید. در مرحله بعد دارو های گیاهی ترکیبی استفاده شود. در مرحله آخر اگر درمان حاصل نشد به سراغ دارو های مرکب برای درمان بروید.

 

طب-سنتی-فروشگاه-انلاین-گیاهان-دارویی-عطارلند

 

نقش گیاهان دارویی در طب سنتی

بخشی از طب سنتی استفاده از گیاهان دارویی است. از گیاهان دارویی برای اهداف مختلف استفاده می شود. گیاهان دارویی به گیاهانی گفته می‌شود که از تمام یا بخشی از آن را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم استفاده می کنند.

گیاه دارویی را به صورت تازه، خشک یا ثانویه تولید و مصرف می کنند. گیاهان دارویی برای حفظ سلامتی، بهداشت، پیشگیری و درمان انواع امراض مفید هستند. یک ویژگی بسیار مهم گیاهان دارویی این است که فقط برای یک درمان خاص خلاصه نمی شود. بلکه هر بخش از آن برای درمان چندین بیماری مفید می باشد. در صورت مصرف برای حفظ سلامتی می‌توانند اثرات مثبت و مفیدی بر بدن داشته باشند.

در طب سنتی تاکید برای سلامت جسم نیست. روح و روان نیز در کنار جسم بررسی می‌ شود. برای تقویت هر دو اقدامات لازم انجام می گیرد. گاهی ناراحتی روان باعث بیماری جسم می شود. بنابراین یک غذا یا گیاه دارویی در طب سنتی می ‌تواند برای درمان و بازیابی سلامتی هر دو تجویز ‌شود. در درمان طب سنتی اخلاقیات و معنویات نیز در کنار بدن بررسی می ‌شوند. تعاملات بین این دو بخش دوطرفه است و از یکدیگر تاثیر می پذیرند.

طب-سنتی-فروشگاه-گیاهان-دارویی-عطارلند

 

شناخت انواع مزاج در طب سنتی

در طب سنتی مزاج هر فرد بر حسب عوامل مختلف دسته بندی می شود. مزاج به دو گروه کلی تقسیم می شود:

  • مزاج ذاتی: شخص با آن به دنیا می آید.
  • مزاج اکتسابی: توسط عوامل مختلفی در بدن شکل می‌گیرد. غذا، فصل، سن، جنسیت، آب و هوا، منطقه زندگی و… بر شکل گیری این مزاج تاثیر می گذارند.

 

از طرف دیگر چهار نوع مزاج اصلی وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

  • گرمی
  • سردی
  • خشکی
  • تری

در طب سنتی از چهار نوع مزاج مرکب نام برده شده است:

  • گرم و خشک
  • گرم و تر
  • سرد و خشک
  • سرد و تر

نکته مهم دیگر این است که یک مزاج دیگر به نام معتدل وجود دارد.

بدن سالم دارای چهار مزاج است. هرکدام از آن ها در حد اعتدال برای فرد بسیار مناسب است.

اخلاط اربعه عبارت است از:

  • سرد و خشک (سوداوی)
  • سرد و تر (بلغمی)
  • گرم و خشک (صفراوی)
  • گرم و تر (دموی)

 

این اخلاط در هر فرد سالم باید در حد اعتدال باشد. هیچ کدام نباید بر دیگری غلبه داشته باشد. بنابراین طب سنتی بر اعتدال میان این اخلاط ها تاکید دارد. زمانی که در فردی یکی از این اخلاط غلبه کرد باید با غذا هایی که طبع مخالف دارند بدن را به حد اعتدال برسانند.

با توجه به توضیحات داده شده در طب سنتی مقدمه هر درمانی شناخت مزاج است. برای مصرف گیاهان دارویی و درمان بیماری باید با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید. متخصص مجرب با شناخت ویژگی های مزاج ذاتی و اکتسابی شما به درمان بیماری کمک می کند.

 

برای مشاهده انواع گیاهان دارویی عطاری آنلاین عطارلند اینجا کلیک کنید.

همچنین برای آگاهی از جدید ترین محصولات و تخفیف ها صفحه اینستاگرام عطارلند را دنبال کنید