روغن گل میخک، مسکن درد دندان و خواص باورنکردنی
جایگاه روغن های مختلف از جمله روغن گل میخک در طب سنتی بسیار مهم و ارزشمند است. امروزه از این روغن برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.
از محصولات ثانویه گیاهان دارویی و خوراکی روغن ها هستند. این فرآورده ثانویه دو نقش مهم را ایفا میکند. انواع روغن ها به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند، مصرف خوراکی و درمانی.
در درجه اول با مصرف خوراکی به حفظ سلامتی و طراوت بدن خود کمک خواهید کرد. روغن خوراکی زیتون و کنجد را می توان نام برد. مصرف روغن های گیاهی سالم از ابتلا به چاقی، گرفتگی رگ ها، افزایش چربی بد خون و… جلوگیری خواهد کرد.
در درجه دوم برای درمان بیماری های مختلف، بر جنبه درمانی آن تاکید دارند. به عبارت دیگر علاوه بر مصرف خوراکی برای درمان بیماری های مختلف تجویز می شود.
استفاده از روش های درمانی مختلف در تمام تمدن ها و دوران های مختلف وجود داشته است.
میخک، گیاه زینتی اما با خواص درمانی
روغن گل میخک از گیاه میخک تهیه میشود. میخک گیاهی بوته ای و علفی است که در مناطق آسیا و اقیانوسیه رشد می کند. البته در مناطق گرمسیری اندونزی رشد بیشتری دارد.
گل میخک عطر و بوی دل انگیزی را در فضا پخش میکند. این گیاه در انواع مختلف به صورت سالانه، دائمی و در رنگهای مختلف رشد و نمو می کند.
روغن گل میخک در طب سنتی دارای مزاج گرم و خشک است. برخی برای آن درجه اول گرمی را عنوان کرده اند. برای سرد مزاجان بسیار مفید است اما برای افرادی که مزاج گرمی دارند توصیه نمی شود. به دلیل اینکه به کلیهها آسیب می رساند و همچنین باعث خشکی می شود.
از گل میخک برای تهیه روغن، چای، دهان شویه و حتی نوشیدنی های طبیعی استفاده می کنند. ترکیبات شیمیایی آن عبارت است از: اتیلن، کلسیم، ویتامین های a و b، فسفر، پتاسیم، سدیم، اربوفیلین، اوژنول و فورفوول.
روش تهیه روغن میخک
روغن گل میخک به دو روش صنعتی و سنتی تولید می شود. این روغن بر پایه روغن طبیعی مانند زیتون تهیه می شود. ابتدا حدود چند گرم (دو تا سه قاشق غذاخوری) از گل میخک را درون ظرفی با حرارت ملایم تفت دهید.
در مرحله بعد آن را آسیاب کرده تا به پودر تبدیل شود. سپس محلول را درون ظرفی که شیشه ای و تیره رنگ است بریزید. به میزان 200 تا 300 میلی لیتر روغن زیتون را به پودر گل میخک اضافه کنید. درب آن را بسته و کاملاً پرس نمایید. شیشه را تکان داده و سپس آن را به مدت 14 روز در جای خنک و تاریک قرار دهید. بعد از دو هفته می توانید آن را صاف کرده و از روغن آن استفاده نمایید.
برای خرید آنلاین گل میخک از فروشگاه گیاهان دارویی عطارلند روی تصویر زیر کلیک کنید
کاربرد گل و روغن گل میخک
خواص درمانی متعددی در طب سنتی برای گل میخک و روغن آن ذکر شده است. حتی در علم پزشکی جدید بر روی خواص آن تحقیقات متعددی صورت گرفته است. از روغن گل میخک به دلیل بوی مطبوع و خواص آن در صنعت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز استفاده میشود.
برای تولید نرم کننده، شامپو، لوسیون بدن و خمیر دندان نیز استفاده می کنند. حتی در صنایع غذایی از روغن گل میخک استفاده می شود. تسکین دهنده و ضد عفونی کننده دهان است که بر خاصیت درمانی آن افزوده است.
خواص روغن میخک و درمان بیماری ها
یکی از قدیمی ترین کاربردهای گل میخک این است که به عنوان تسکین دهنده دندان درد شناخته می شود. همچنین خاصیت ضد عفونی و ضدباکتریایی آن باعث از بین رفتن عفونت دهان می شود. برای تسکین زخم دهان نیز توصیه میشود. یک یا دو قطره از روغن میخک را درون آب گرم بریزید. سپس در دهان قرقره کنید (دو بار در هفته).
آرتریت: بیماری آرتریت به دلایل مختلفی ایجاد میشود که باعث بروز آرتروز یا روماتیسم در بدن می شود. همچنین باعث ایجاد التهاب در مفاصل نیز خواهد شد. از روغن میخک برای درمان و التیام آن استفاده می کنند. به دلیل اینکه در روغن گل میخک ترکیبی به نام اوژنول وجود دارد. این ترکیب مهارکننده عامل آرتریت می باشد. البته باید با یک روغن مناسب دیگر ترکیب شود.
سرماخوردگی: ویژگی ضد عفونی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی آن برای درمان سرماخوردگی نافع است. برای کاهش تب، گلو درد و سرفه نیز مفید می باشد.
گوش درد: در طب سنتی ایرانی از روغن گل میخک برای درمان گوش درد استفاده میکردند. به میزان 2 تا 3 قطره روغن میخک را با روغن کنجد ترکیب کنید. سپس پارچه یا پنبه بهداشتی را به آن آغشته کرده و داخل گوش قرار دهید. بعد از مدت کوتاهی آن را از گوش بیرون بیاورید.
درمان سردرد: برخی افراد در طول روز دچار سردرد میشوند. ترکیب فلاونوئید موجود در روغن میخک برای کاهش التهاب و درد مفید می باشد. حدود 4 تا 5 قطره روغن میخک را با یک قاشق نمک طبیعی مخلوط کنید. سپس آن را روی سر ریخته و به آرامی ماساژ دهید.
خواص دیگری نیز برای روغن گل میخک ذکر شده است، از جمله:
- محرک اشتها
- درمان ادرار قطره ای
- تقویت لثه، رفع بوی نامطبوع دهان
- تقویت نیروی جنسی در افراد سرد مزاج
- کمک به هضم غذا و تقویت دستگاه گوارش
برای خرید آنلاین اسانس گل میخک از فروشگاه گیاهان دارویی عطارلند روی تصویر زیر کلیک کنید
عوارض و منع مصرف روغن گل میخک
یک توصیه مهم در طب سنتی این است که هیچگاه دارو های گیاهی را به صورت خودسرانه مصرف نکنید. به دلیل اینکه تمام گیاهان دارای مزاج هستند. بدن هر فرد نیز دارای مزاج خاص خود است. در نتیجه پزشک متخصص طب سنتی با توجه به مزاج فرد مراجعه کننده داروی لازم را تجویز می کند.
مقدار، زمان و نحوه مصرف، برای هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است مصرف خودسرانه عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
مزاج روغن گل میخک بسیار گرم است. برای گرم مزاجان منع مصرف دارد. برخورد آن با چشم ها باعث کم بینایی و نابینایی میشود. برای تسکین درد در مصرف آن زیادهروی نشود، به دلیل اینکه بی اثر خواهد شد.
حتماً قبل از مصرف با یک متخصص طب سنتی مشورت نمایید. از درمان خودسرانه با روغن گل میخک بپرهیزید، زیرا مصرف آن در حد قطره ای تجویز می شود.
روغن میخک قیمت مناسبی دارد. برای خرید روغن گل میخک می توانید به عطاری های معتبر مراجعه نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید