محصولات بدون گلوتن؛ محصولی جدید برای بیماران سلیاکی و حساس به گلوتن

محصولات بدون گلوتن-عطارلند

محصولات بدون گلوتن برای افرادی که به ماده گلوتن حساسیت دارند تولید می شوند. این محصولات بسیار سالم هستند و افراد می توانند با خیال راحت آن ها را خریداری کنند.

مطمئنا در زمان خرید از فروشگاه مواد غذایی، نام برخی محصولات توجه شما را به خود جلب کرده است. محصولات بدون گلوتن، کم کالری یا رژیمی را می توان نام برد.

برخی افراد در سبد غذایی و برنامه روزانه خود از آن ها استفاده می کنند. این افراد ممکن است به دو دلیل مجبور به مصرف این محصولات باشند:

  • حفظ سلامتی: به دلیل اینکه دچار یک بیماری یا حساسیت غذایی هستند.
  • رژیم لاغری: هدف کاهش وزن و پیشگیری از اضافه وزن می باشد.

 این افراد به هر دلیل که می خواهند از این محصولات استفاده کنند باید با مشورت پزشک متخصص باشد. 

گلوتن چیست؟

یکی از ترکیبات پروتئینی گلوتن است که در برخی غلات وجود دارد. غلاتی مانند گندم، جو، جوی دوسر و گندم آلمانی را می‌توان نام برد. ماده گلوتن در گندم بیشتر وجود دارد. البته ماده گلوتن در بافت ذرت و برنج نیز وجود دارد اما ترکیبات آن متفاوت است.

گلوتن از ترکیب دو ماده تشکیل شده است:

  • گلیاتین
  • گلوتلین

گلیاتین نقش مهم تری را به عهده دارد.

این پروتئین ها در دانه های غلات ذخیره می شوند. این ترکیبات همانند چسب عمل می‌کنند و مواد را مانند زنجیر به یکدیگر متصل می کنند. به طور مثال زمانی که شما آرد را با آب مخلوط کرده و خمیر می کنید بافت آن کش می آید. این بافت چسبنده بر اثر وجود گلوتن است که به خمیر قوام می دهد. همچنین در زمان پخت باعث پف کردن نان می شود.

زمانی که محصولات بدون گلوتن تولید می شوند تمام گلوتن موجود در غلات حذف می‌شوند. طی فرایند ویژه‌ای این کار انجام می شود. در نتیجه افراد در دو گروه ذکر شده می توانند از محصولات بدون گلوتن استفاده کنند.

سلیاک و گلوتن

رژیم سلیاک

Many mixed breads and rolls shot from above.

افرادی که به سلیاک مبتلا می باشند مجبور هستند محصولات بدون گلوتن را مصرف کنند. بیماری سلیاک یک بیماری حاد است که فرد نمی تواند گلوتن را مصرف کند. در نتیجه بدن او قادر به هضم گلوتن نیست. این بیماری در واقع مربوط به دستگاه گوارش است. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند از طریق وراثت به آن ها انتقال یافته است.

زمانی که گلوتن وارد بدن این افراد می شود سیستم ایمنی بدن به صورت خودکار فعال می شود. در نتیجه به سلول های روده حمله شده و سطح آن آسیب می بیند. در نتیجه پروتئین ها و ویتامین ها به بدن جذب نمی شوند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که سلیاک یک بیماری خود ایمنی است.

شرکت های تولیدکننده غلات، محصولات بدون گلوتن مانند آرد گندم را تولید کرده‌اند. این افراد می توانند با خیال راحت از این محصولات استفاده کنند.

افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند اگر گلوتن مصرف کنند با عوارضی مواجه می شوند.

علائم سلیاک بعد از مصرف گلوتن عبارت است از:

  • یبوست یا اسهال مزمن
  • تهوع، سردرد، شکم درد
  • گاهی خستگی و بی حالی
  • آسیب های جزئی یا زیاد در روده کوچک

در کودکان تشخیص این بیماری دشوارتر است. گاهی با یک آزمایش مشخص می‌شود که فرد به سلیاک مبتلا است یا خیر. البته گاهی جواب آزمایش نیز منفی است. اگر فردی بعد از مصرف غلات معمولی دچار علائم بیماری سلیاک شد باید به پزشک مراجعه کند. ممکن است پزشک برای آن ها محصولات بدون گلوتن را تجویز کند.

استفاده از محصولات بدون گلوتن

برخی افراد به دلایلی گلوتن را از سبد غذایی خود حذف می کنند. تحقیقات نشان داده است که این افراد کار بسیار اشتباهی انجام می دهند. فقط افرادی مجاز به حذف گلوتن هستند که به این ماده حساسیت داشته باشند. همچنین افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند.

افرادی که به سلیاک مبتلا هستند با دستور پزشک محصولات بدون گلوتن را مصرف می‌کنند. البته پزشک متخصص برای جبران کمبود گلوتن، مکمل ‌های ویتامین و مواد مغذی را تجویز می‌کند.

ممکن است این سوال پیش بیاید که گلوتن برای چه افرادی ضرر دارد؟ افرادی که روده تحریک پذیر دارند. روده تحریک پذیر یک اختلال گوارشی شایع است. بعضی افراد بر اثر مصرف برخی مواد غذایی دچار علایم ناراحت‌کننده‌ای می‌شوند. علائمی مانند دردهای شکمی، گرفتگی شکم، اسهال، نفخ و همچنین افزایش گاز معده را می توان نام برد.

برخی از این افراد به مصرف گلوتن نیز حساسیت دارند. به این دلیل برخی از پزشکان مصرف محصولات بدون گلوتن را برای آن ها تجویز می کنند. البته در هر صورت باید از مصرف خودسرانه این محصولات پرهیز کنند.

روش های تشخیص حساسیت به گلوتن

افراد با استفاده از دو روش می توانند تشخیص دهند که آیا به سلیاک مبتلا هستید یا خیر. این دو روش عبارت است از:

  • آزمایش خون
  • تدوین برنامه غذایی بدون گلوتن

 گاهی با آزمایش مشخص نمی شود که فرد به سلیاک مبتلا است یا خیر. بنابراین بهتر است در یک برنامه دو الی سه هفته‌ای محصولات بدون گلوتن را مصرف کنند. سپس غلات دارای گلوتن را به برنامه غذایی روزانه اضافه کنند. اگر علائم بیماری سلیاک مشاهده شد فرد به گلوتن حساسیت دارد.

برخی تصور می کنند تنها کودکان به سلیاک مبتلا می شوند. این تصور اشتباه است و هر فرد در هر سنی ممکن است به آن مبتلا باشد. البته در سنین 40 تا 60 سالگی بیشتر بروز پیدا می کند.

این افراد در کنار مصرف محصولات بدون گلوتن می توانند از غلات دیگر نیز استفاده کنند. گندم سیاه، انواع برنج، ذرت و نشاسته هندی را می توان نام برد.

خوشبختانه مواد غذایی دیگری که فاقد گلوتن هستند نیز بسیار زیاد است. مانند:

  • انواع آجیل
  • محصولات لبنی
  • سبزیجات، میوه جات و …
  • انواع گوشت قرمز، ماهی و مرغ

رژیم غذایی و استفاده از محصولات بدون گلوتن

زمانی که انسان با یک عامل خطر روبه رو می شود باید از آن دوری کند. گاهی این عوامل بیماری های مختلف هستند. بنابراین باید از عواملی که بیماری را تشدید می کنند، دوری کرد.

البته جای نگرانی نیست مخصوصا برای افرادی که به ماده گلوتن حساسیت دارند. علم و فناوری به کمک صنایع غذایی آمده است. محصولات مختلف برای گروه های حساس تولید می شوند. یکی از آن ها محصولات بدون گلوتن است.

تولیدکننده ها محصولات مهمی مانند آرد را تولید می کنند. به دلیل اینکه مقدمه تهیه انواع نان، شیرینی و… است. مواد غذایی دیگری که فاقد گلوتن هستند نیز تولید شده اند. ماکارونی، انواع شیرینی، بیسکویت، کیک و… را می توان نام برد.

برای خرید محصولات بدون گلوتن می توانید به فروشگاه های مواد غذایی مراجعه کنید. قیمت محصولات بدون گلوتن نیز بسیار مناسب هستند. تمام افراد می توانند آن را خرید کرده و با خیال راحت مصرف کنند.

برای خرید آنلاین محصولات بدون گلوتن از فروشگاه گیاهان دارویی عطارلند روی تصویر زیر کلیک کنید

 

پودر مخلوز نان بدون گلوتن سلینو کاله