خرید شیرین کننده کم کالری؛ محصولی جدید برای افراد خاص

برای خرید شیرین کننده کم کالری و استفاده از آن، ابتدا بهتر است با این محصول جدید آشنا شوید. افراد خاص با شرایط خاص می توانند برای خرید شیرین کننده کم کالری اقدام نمایند. شیرین کننده های کم کالری جایگزین مناسبی برای قند، شکر و انواع شیرینی ها هستند.

سیستم بدن هر فرد به شکلی است که مزه شیرینی را دوست دارد. این علاقه به صورت ذاتی در بدن هر شخص از بدو تولد وجود دارد. حضورش به قدری مهم است که جزو چهار مزه اصلی شناخته می شود. به بدن انرژی می بخشد و بخش زیادی از انرژی روزانه بدن را تامین می‌ کند.

بعضی افراد به هر دلیلی ممکن است نتوانند انواع مواد غذایی شیرین مانند کیک، دسر، شکلات و شیرینی های مختلف که با قند و شکر رایج تهیه می شود را استفاده کنند. زیرا ممکن است به دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 یا اضافه وزن مبتلا باشند. بعضی دیگر در دوره رژیم غذایی به سر می ‌برند. این افراد از خوردن قند و شکر محروم هستند. هر چند به مصرف این شیرینی ها تمایل دارند. اما مصرف  قند، شکر و حتی محصولات غذایی شیرین سلامت آن ها به خطر می اندازد.

صنایع غذایی و تولید کننده ها برای این افراد محصولات خاصی را تولید می کنند. این یک خبر خوب برای افرادی است که نمی توانند انواع شیرینی ها را در سبد غذایی خود قرار دهند. با خرید شیرین کننده کم کالری می توانند سبد غذایی خود را تکمیل نمایند.

البته باید حد اعتدال را در مصرف این شیرین کننده ها و محصولات مشابه رعایت کرد.

انواع شیرین کننده ها

شیرین کننده ها به دو دسته تقسیم می شوند:

  • شیرین کننده طبیعی یا مغذی (Nutritive sweeteners): دارای کربوهیدرات هستند و کالری زیادی را در بدن تولید می کنند. زیاده‌روی در مصرف آن باعث افزایش قند خون و ابتلا به دیابت می‌شود. قند، شکر، گلوکز و فروکتوز را می توان نام برد.
  • شیرین کننده های مصنوعی یا غیر مغذی (Non- Nutritive sweeteners): این شیرین کننده ها دارای مزه ای شیرین هستند و گاهی شیرینی آن ها چندین برابر قند و شکر است. البته کالری کمی دارند یا گاهی کالری آن ها صفر است. این شیرین کننده ها در انواع شیرینی، پودر ژله، نوشیدنی های کم کالری و… وجود دارد. برای تهیه و خرید شیرین کننده کم کالری باید به محصولات این بخش غذایی در فروشگاه ها مراجعه کنید. شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین و سوکرالوز را می توان نام برد.

انواع شیرین کننده کم کالری طبیعی و مصنوعی

مطمئنا افرادی که تجربه خرید شیرین کننده کم کالری را داشته اند با این مواد و محصولات آشنایی دارند. انواع شیرین کننده کم کالری طبیعی و مصنوعی تولید و به بازار عرضه می شود.

چند مورد از این شیرین کننده های طبیعی و مصنوعی به شرح زیر می باشد:

  • استویا، استویول گلیکوزید (Stevia): اگر می خواهید به خرید شیرین کننده کم کالری گیاهی رو بیاورید استویا گزینه مناسبی است. نام گیاهی است که در آمریکای جنوبی رشد می کند. برگ آن بسیار شیرین بوده و حدود 200 الی 400 برابر شیرین‌تر از شکر سفید است. در استفاده از آن باید اعتدال را رعایت کرد، زیرا دز های بالای آن طعم تلخی را به همراه دارند.
  • آدونتام: یک شیرین کننده مصنوعی غیر مغذی است. از سازمان غذا و دارو (FDA) تاییدیه دارد. شیرینی آن 20 هزار برابر شکر سفید است و به حرارت مقاوم می باشد. طعم شیرین آن در حین پخت و پز آسیب نمی‌بیند.
  • زایلیتول: یکی از معروف ترین شیرین کننده های کم کالری است که مصرف آن توصیه می‌شود. شیرینی آن به اندازه ساکارز است. برای سلامت دندان موثر و مفید است. به این صورت که بعد از مصرف، باکتری در دهان نمی تواند عمل متابولیسم را انجام دهد.
  • سوکرالوز: یک نوع شیرین کننده کم کالری است که از ساکارز تهیه می‌شود. شیرینی آن 600 تا 800 برابر ساکارز است که قدرت شیرین کنندگی آن بسیار زیاد می باشد. در برابر حرارت و نور زیاد مقاومت بسیار بالایی دارد.
  • آسه سولفام پتاسیم: یکی دیگر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی کم کالری است. میزان شیرینی آن 200 برابر بیشتر از قند است. سازمان غذا و داروی آمریکا این ماده را تایید کرده است. تحقیقات زیادی صورت گرفته است که سلامت این ماده را تایید کرده اند.

شیرین کننده های کم کالری دیگری مانند ساخارین، نئوتام، آسپارتام و سوربیتول وجود دارند.

 

موارد مصرف و خرید شیرین کننده کم کالری

افرادی که مبتلا به دیابت هستند خرید شیرین کننده کم کالری و مصرف آن توصیه می‌شود. عارضه خاصی برای مصرف آن ها بیان نشده است. نمی توان انکار کرد که مصرف آن ها بهتر از شکر و قند معمولی است. البته افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف خودسرانه آن جلوگیری کنند. به عبارتی باید نوع، مقدار و مدت زمان مصرف شیرین کننده زیر نظر پزشک باشد. مشورت با پزشک مانع تداخل دارویی و عوارض جانبی می شود.

مصرف برخی از آن ها هرچند به مقدار کم، قند خون را افزایش می دهند. برخی از الکل قندها نیز باعث افزایش قند خون می‌شوند، بنابراین باید قبل از خرید ترکیبات روی بسته را مطالعه کنید.

از شیرین کننده های کم کالری برای تهیه پودر و حتی حبه های شیرین کننده استفاده می‌شود. می‌توانید برای شیرین کردن نوشیدنی ها و مواد غذایی حین پخت و پز استفاده کنید. همچنین صنایع مختلف برای تولید محصولات رژیمی مانند انواع بیسکویت، شیرینی، مربا و… از آن ها استفاده می کنند. در صنایع تولید دارو و مکمل‌ها نیز از این شیرین کننده ها استفاده می کنند.

برای خرید شیرین کننده کتوژنیک مخصوص نوشیدنی روی تصویر زیر کلیک کنید

موارد احتیاط برای مصرف شیرین کننده های کم کالری

برای خرید و مصرف شیرین کننده های کم کالری باید جانب احتیاط را رعایت کرد. ممکن است عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  • افت قند خون: مصرف طولانی مدت و همچنین زیاده روی در مصرف باعث کاهش قند خون می شود. افرادی که برنامه رژیم غذایی لاغری دارند برای مصرف طولانی مدت حتماً با پزشک متخصص تغذیه مشورت کنند.
  • ایجاد آلرژی: برخی افراد ممکن است به شیرین کننده کم کالری حساسیت داشته باشند. البته این افراد بسیار کم هستند. در زمان مصرف اگر تغییری در قسمتی از بدن مشاهده کردید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
  • فشار خون پایین: افرادی که همیشه دچار فشار خون پایین هستند باید در مصرف آن احتیاط کنند. البته قبل از مصرف حتما به پزشک مراجعه کنند و با تجویز پزشک این محصولات را مصرف نمایند.

اگر قصد استفاده و خرید شیرین‌کننده کم کالری دارید باید در مصرف آن احتیاط کنید. از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید. معمولا شیرین کننده ها به صورت ساشه ای (بسته های کوچک 20 تا 30 گرم) برای مصرف روزانه تولید می شوند. البته قیمت شیرین کننده های کم کالری پایین است و افراد می توانند به راحتی آن را تهیه کنند. البته باید به توصیه های نوشته شده بر روی بسته و نحوه مصرف توجه نمایید.

برای مشاهده دیگر محصولات رژیمی اینجا کلیک کنید.

همچنین برای آگاهی از جدید ترین محصولات و تخفیف ها صفحه اینستاگرام عطارلند را دنبال کنید