گیاه فلوس؛ موثر در درمان انواع بیماری ها از جمله یبوست نوزادان

پزشک متخصص طب سنتی برای درمان یبوست نوزادان ممکن است گیاه فلوس را تجویز کند. در ادامه مطلب ویژگی های این گیاه  و طریقه مصرف آن را شرح خواهیم داد.

برخی گیاهان دارویی در مناطق خاص رشد می کنند. در گذشته از تمام گیاهان دارویی به روش های مختلف برای درمان بیماری ها استفاده می شد. یکی از گیاهان دارویی که برای درمان انواع بیماری ها تجویز می شود فلوس نام دارد.

این گیاه در واقع یک درخت است که به صورت خودرو در طبیعت رشد می کند. این گیاه در انگلیسی Cassia نامیده می شود. فلوس با نام علمی Cassia fistula شناخته می شود. در عربی به آن خیار شنبر گفته می شود.

فلوس در مناطق گرمسیری مانند هند و آفریقا رشد می کند. در ایران نیز در مناطقی مانند جنوب شرقی سیستان و بلوچستان رشد و نمو می کند. فلوس گرما دوست است و به همین دلیل در مناطق گرم و خشک رشد می کند.

این درخت تا ارتفاع حداکثر 15 متر رشد می کند. برگ های فلوس سبز کمرنگ است. گل های آن به ‌صورت خوشه ‌ای آویزان می شود و به رنگ زرد است. این گل ها تبدیل به میوه می‌ شود که فلوس نام دارد. رنگ آن بعد از رسیده شدن قهوه ای می شود.

زمانی که آن را شکاف دهید پرده یا خانه‌ های متعددی در گیاه مشاهده می کنید. درون این خانه ها دانه فلوس و ماده ای به نام عسل فلوس قرار دارد که بسیار چسبناک است.

این گیاه نام های متعددی دارد. البته برخی از این ها نام ها در طب سنتی شناخته شده هستند. خیار چنبر، کریال، چیمکانی، خرنوب هندی و … را می توان نام برد.

خواص-فلوس-فروشگاه-گیاهان-دارویی-عطاری انلاین عطارلند

خواص فلوس در طب سنتی

مزاج گیاه فلوس در طب سنتی گرم و تر بیان شده است. در برخی منابع قدیمی طبع آن را معتدل ذکر شده است. گیاه دارویی فلوس در گروه ملین ها قرار دارد. ماده شیمیایی فلوس آنتراکینون است. به دلیل وجود این ماده در گیاه فلوس به عنوان ملین شناخته می شود.

برای درمان امراض مختلف می‌توان گیاه فلوس را صورت موضعی یا خوراکی استفاده کرد.

از نظر طب سنتی یکی از بهترین دارو های گیاهی برای رفع یبوست شناخته می شود. بخصوص برای رفع یبوست نوزادان بسیار مفید می باشد.

افراد در گروه ‌های سنی مختلف می‌توانند دوز تجویز شده را مصرف کنند. کودکان، افراد مسن، زنان باردار (زیر نظر متخصص طب سنتی) نیز مجاز به استفاده از فلوس هستند.

برخی افراد کلیه سنگ ساز دارند. اگر گیاه فلوس را مصرف کنند سنگ دفع و دیگر مبتلا به سنگ کلیه نمی شوند. این گیاه برای درمان اسهال خونی نیز توصیه می شود.

ابن سینا در کتاب قانون از خواص فلوس صحبت کرده است. برای درمان التهاب گلو می توانید آن را با آب تاجریزی قرقره کنید. همچنین بیان کرده است که گیاه فلوس برای درمان یرقان و درد کبد موثر است.

برای درمان زخم های حلق و دهان نیز گیاه فلوس تجویز می شود. گیاه فلوس نرم کننده سینه و ریه است. برای گرفتگی روده و همچنین درمان دل پیچه نیز فلوس بسیار مفید است.

برای درمان بیماری دیفتری و بهبود علائم آن گیاه فلوس توسط متخصص تجویز می شود.

فلوس برای کاهش قند خون بسیار سودمند است. فلوس گیاهی ضد ویروس است. فلوس ضد تب است و تب را از بین می برد.

برای از بین بردن کرم روده توسط متخصص به مقدار معین تجویز می شود. فلوس گیاهی ضد قارچ و انگل است.

 برای خرید گیاه فولوس از فروشگاه گیاهیان دارویی عطارلند روی تصویر زیر کلیک نمایید

 

فلوس عطارلند

موارد منع مصرف گیاه دارویی فلوس

گیاه فلوس را نباید بدون تجویز و زیاد از حد مصرف کرد. چسبندگی عسل فلوس باعث می شود که روده ها به یکدیگر بچسبد. بنابراین توصیه می شود آن را با روغن بادام مصرف کنید. همچنین به تنهایی می تواند برای معده خطرناک باشد و معده را تحریک کند.

بهتر است زنان باردار گیاه فلوس را مصرف نکنند. برای رفع یبوست نوزادان و کودکان زیر 5 سال خودسرانه مصرف نکنید. فقط با تجویز پزشک طب سنتی از گیاه فلوس برای رفع یبوست نوزادان استفاده شود. متخصص طب سنتی مقدار و مدت معینی را برای مصرف تجویز می کند.

مصرف خودسرانه گیاه فلوس ممکن است عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد.

 

خواص-فلوس-عطاری-آنلاین-عطارلند

روش های استفاده از گیاه فلوس

برای درمان بیماری ها می توانید فلوس را به تنهایی یا در ترکیب با گیاهان دیگر استفاده کنید. توجه داشته باشید که فلوس باید زیر نظر متخصص مجرب طب سنتی مصرف شود.

مصلح گیاه فلوس در برخی مواقع روغن بادام، مصطکی یا انیسون است. برای درمان دل پیچه فلوس را در ترکیب با ریشه گل ختمی استفاده کنید.

برای درمان دیفتری گیاه فلوس را با آب گشنیز ترکیب کرده و بجوشانید. بیمار این جوشانده را قرقره کند.

اگر یبوست شدید باشد 100 گرم از عسل خیارچنبر را با یک لیتر آب بجوشانید. پس از جوشاندن آن را صاف کرده و مصرف کنید. برای طعم بهتر می توانید با شربت انجیر یا شکر شیرین کنید. برای درمان درد مفاصل آن را به شکل ضماد تهیه کرده و در محل درد بمالید.

جوشانده پوست درخت فلوس برای درمان اسهال خونی مناسب است. اگر به عنوان مسهل می خواهید آن را میل کنید با روغن بادام شیرین ترکیب کنید.

در سایت عطارلند انواع گیاهان دارویی برای دسترسی آسان مشتریان گرامی قرار داده شده است. همچنین می توانید گیاه دارویی فلوس را به صورت آنلاین از سایت خریداری کنید.

گیاه-دارویی-فلوس-فروشگاه گیاهان دارویی-عطارلند

 

تهیه عسل فلوس

برای تهیه عسل یا شیره عسل باید غلاف را روی حرارت مستقیم بگیرید تا گرم شود. شیره ای از آن بیرون می آید که بسیار چسبناک است. مقدار کمی آب جوش، روغن گل سرخ یا بادام شیرین را با شیره مخلوط کرده و میل کنید. البته توجه داشته باشید با تجویز پزشک متخصص طب سنتی برای کودکان استفاده کنید.

همچنین می توانید شیره فلوس را با ترنجبین ترکیب کنید. برای درمان درد های روده و یبوست این شیره را تجویز می کنند. متخصص طب سنتی نیز به مقدار معین برای رفع یبوست نوزادان تجویز می کند.

افرادی که مبتلا به کم کاری تیروئید و کبد چرب هستند می توانند از گیاه فلوس استفاده کنند. منع مصرفی برای این افراد وجود ندارد.

برای تهیه عسل فلوس و ترنجبین یک قاشق از عسل و پرده فلوس را در یک لیوان آب حل کنید. بجوشانید و سپس آن را صاف کنید. دوباره با حرارت بجوشانید تا به ماده ای چسبناک تبدیل شود. آن را با عسل ترنجبین ترکیب کرده و میل کنید.

برای مشاهده دیگر گیاهان دارویی عطاری آنلاین عطارلند اینجا کلیک کنید.

همچنین برای آگاهی از جدید ترین محصولات و تخفیف ها صفحه اینستاگرام عطارلند را دنبال کنید