گرده نخل یا دانه گرده خرما
گرده نخل یا دانه گرده خرما یک محصول ارزشمند می باشد. که در زمان های قدیم توسط اعراب برای درمان بیماری ها، به ویژه برای مشکلات باروری استفاده شده است. این گرده به سادگی در فصل بهار از «گل آذین» درختان مذکر جمع آوری شده. برای مدت طولانی، گیاهان و شاخ و برگ درختان برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته اند. از گرده نخل نر برای درمان نازایی استفاده می کنند. البته گرده تنها در صورتی ناباروری را درمان می کند. که مشکل خانم و آقا تنها در ضعف تولید اسپرم و تخمک گذاری باشد و مشکل خاص دیگری نداشته باشند.
خواص گرده نخل
گرده نخل از قدیم در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است که در ادامه به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
گرده نخل حاوی هورمون هایی است که باعث تحریک و تسریع تولید تخمک ها در تخمدان می شود. همچنین به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کند. برای مردان، کیفیت اسپرم را بهبود می بخشد، که قادر به باروری تخمک ها می شود. همچنین قوای جنسی مردانه را افزایش می دهد که احتمال لقاح و تولید مثل را افزایش می دهد.
کمک به درمان پروستات
گرده نخل خرما غنی از مواد معدنی است و دارای خاصیت های آنتی اکسیدان و ضد التهابی بسیاری می باشد ، به همین دلیل برای جلوگیری از ابتلا مشکلات پروستات در مردان و درمان بیماری های غددی توصیه می شود.
افزایش شیر مادران
همان طور که در ابتدای مطلب مطالعه کردید این ماده دارای کلسیم و آهن بسیاری برای تشکیل شیر مادر می باشد که می تواند به تشکیل و تقویت سلول های خونی و مغز استخوان نوزاد نیز کمک به سزایی کند. از این رو به رشد و تقویت ذهن و هوش کودک به خوبی با استفاده از شیر مادر شکل خواهد گرفت.
گرده نخل برای کمک به درمان بیماری های عصبی
ضعف اعصاب وضعیتی است که بر اثر ضعف عمومی بدن به وجود می آید و عصبی بودن اغلب با کم خونی همراه است افسردگی نیز ناشی ازضعف عمومی است گرده در درمان تعدادی از بیماری سیستم عصبی موثر می باشد.
افرادی که به مدت یک هفته از گرده استفاده کرده اند عصبی نشده فعالتر و به زندگی خوشبین تر شده اند به طوریکه این اشخاص علاقه زیادی به کار یافته و حالت افسردگی آنان از بین رفته است .
تقویت پوست
یک سری از مطالعات نشان داده است که گرده نخل می تواند به جوان سازی پوست کمک کند. این گرده پوست را از انواع سموم پاک کرده و تسکین می دهد. این گیاه حاوی مواد مغذی برای بهبود شرایط پوست است. پوست در اثر افزایش تولید الاستین، محکم و انعطاف پذیر می شود. همچنین می تواند برای درمان آکنه و اگزما مورد استفاده قرار بگیرد. گرده های خرما برای تولید کرم های مرطوب کننده استفاده می شود؛ زیرا منبع غنی از ویتامین ها، آمینواسیدها، آنزیم ها، شکر و پروتئین است. آنزیم های موجود در گرده خرما جهت تجزیه و تحلیل چربی روی پوست عمل می کنند. این گرده جوش ها را از بین برده و از تشکیل مجدد آنها جلوگیری می کند. این گرده به پوست طراوت و نرمی می دهد.
گرده نخل برای کمک به درمان بیماران دیابتی
پزشکان گرده را در درمان علائم دیابت موثر تشخیص داده اند بر اساس نتایج حاصله از تحقیقات دکتر گاموسگا در یک مرکز تحقیقاتی در لهستان ؛ مصرف روزانه ۲۳ گرم گرده به مدت ۲ هفته میزان قند ادرار را ۸/۴۱ ٪ در لیتر کاهش داده است
همچنین به نظر می رسد گرده در بعضی مراحل در بیماری قندو بهبود آن اثر مثبت داشته باشد .
موثر در درمان بواسیر :
گرده نخل سبب بهبود یافتن عملکرد کلیه ها می شود ، به همین علت یک مورد مناسب برای بهبود مشکل بواسیر است.
افزایش انرژی
همچنین خوراکی سرشار از انرژی برای تقویت سلامت و درمان عملکرد های بدن معرفی شده است. همچنین طبق مطالعاتی که در کشور چین بر روی حیوانات انجام گرفت این چنین مشخص شد که فرآیند پیری را کاهش داده و سطح کلسترول خون را هم به مراتب کمتر میکند.
خواص آنتی بیوتیکی گرده نخل
نتایج تحقیقات چاوین و لنو ماند نشان داد که گرده دارای آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین بوده و قادر به جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم ها یی نظیر سالمونلا است
همچنین تحقیقات نشان داده است که وقتی موش ها به مدت ۳ ماه با رزیم غذایی محتوی گرده تغذیه شدند، فضولات آن ها فاقد میکروب ( داری هاگ های غیر فعال باکتری بوده است ) و با توجه به نتایج این آزمایشات به نظر می رسد که گرده گل دارای مواد آنتی بیوتیکی فعال می باشد .
موثر در درمان کم خونی
به افرادی که از کم خونی (کمبود آهن) و ضعف ایمنی بدن رنج می برند، مصرف گرده خرما به میزان سه بار در روز توصیه می شود. این کار معده را خشک و تقویت می کند. این کار اسهال را درمان کرده و زخم ها و جراحات را بهبود می بخشد.
روش مصرف
گرده لقاح را می توان به شکل خوراکی و موضعی استفاده کرد. این گرد را می توان هم با شیر و هم با آب مخلوط کرد. در مورد دوز مصرفی گرده نخل نیز بهتر است با متخصص مشورت کنید. برای مصارف موضعی نیز می توان گرده خرما را با شیر مخلوط کرد و بر روی پوست قرار داد.
عوارض
مصرف مقدار مناسبی از گرده لقاح، عوارض خاصی را به دنبال نخواهد داشت. از آنجایی که مصرف گرده لقاح منجر به کاهش سطح کلسترول می شود، احتمال دارد با داروهای تنظیم کننده کلسترول تداخل داشته باشد.
بنابراین حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
علاوه بر این، افرادی که به دلیل نازایی تحت درمان هستند و دارو مصرف میکنند نیز بهتر است در مورد استفاده از گرده نخل با پزشک خود مشورت کنند. چرا که مصرف این گیاه ممکن است با داروهای مصرفی آن ها تداخل ایجاد کند.
به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما بی خطر نیستند و دوز، روش مصرف و تداخل آن ها با دیگر مواد غذایی و داروها بسیار حائز اهمیت است. چنانچه به بیماری مبتلا هستید یا در شرایط خاصی به سر می برید، حتما پیش از مصرف روزانه گیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
برای مشاهده دیگر گیاهان دارویی عطاری آنلاین اینجا کلیک کنید.
همچنین برای آگاهی از جدید ترین محصولات و تخفیف ها صفحه اینستاگرام عطارلند را دنبال کنید
دیدگاه خود را بنویسید